Globalisering is hot.Veel ondernemers zien kansen over de grens. Zowel de ons omringende landen als opkomende marken als India, Ghana (!)...

Internationaal zakendoen kan niet zonder vertalingen


Globalisering is hot.Veel ondernemers zien kansen over de grens. Zowel de ons omringende landen als opkomende marken als India, Ghana (!) en Brazilië bieden nieuwe mogelijkheden voor expansie.

Als Nederlanders zijn we gewend om andere talen te lezen en te horen en op internet zijn we erg actief, mede omdat we geen taalbarrières ervaren. Toch koopt maar liefst 52,4% van de gebruikers op de internationale markt niets op websites die niet in de eigen taal beschikbaar zijn. Goede vertalingen zijn dus cruciaal om succesvol zaken te doen over de grens.

Beleidsmakers vinden echter de kosten die met vertalen gepaard gaan vaak hoog. Toch is vertalen nog altijd vele malen goedkoper dan zelf content creëren. De prijs van vertalen is gemiddeld maar twintig procent van de investering die nodig is om zelf voor de inhoud te zorgen. En de return on investment of rentabiliteit van de investering is hoog want de nieuwe content zorgt voor nieuwe klanten.

Ook denken beleidsmakers vaak dat vertalen een ingewikkeld proces is maar ook dat is niet waar. U kunt al uw vragen neerleggen bij een gerenommeerd vertaalbureau met gediplomeerde en gespecialiseerde vertalers, die niet alleen native speaker zijn maar ook de markt kennen uit het land waar ze vandaan komen.

Als uw producten en diensten wereldwijd goed vertegenwoordigd zijn, is dat goed voor zowel uw reputatie als uw bedrijfsresultaten. Bovendien zijn bedrijven die internationaal vertegenwoordigd zijn minder afhankelijk van fluctuaties op de lokale markt. Slimme beleidsmakers zien globalisering dan ook als een middel om succesvol te blijven door steeds te focussen op de bloeiende markten.


De voordelen van goede vertalingen zijn dus legio als u internationaal succesvol wilt zijn. En met de investering loopt het ook wel los, de investering in goede teksten wordt over het algemeen dubbel en dwars terugverdiend.

Bron: “How Investing in Translation Benefits a Brand” in Business2Community