Afgelopen zaterdag hield HHCE haar jaarlijkse vertalersdag. Dit keer bezochten we de tentoonstelling “Goddelijk en Griezelig - Het geheim va...

Goddelijk en griezelig – Vertalers HHCE bezoeken het Afrika Museum

Afgelopen zaterdag hield HHCE haar jaarlijkse vertalersdag. Dit keer bezochten we de tentoonstelling “Goddelijk en Griezelig - Het geheim van de slang” in het Afrika Museum te Berg en Dal. Conservator en samensteller van de tentoonstelling Wouter Welling verzorgde een rondleiding die later door een van de vertalers werd omschreven met de woorden “enorme diepgang, een fantastische verteller met nog humor en zelfspot ook”. HHCE heeft al jaren een nauwe band met het Afrika Museum en het was voor de vertalers dan ook erg leuk om hun werk in de praktijk te zien.Conservator Wouter Welling kwam op zijn vrije zaterdag speciaal uit Rotterdam om een rondleiding voor HHCE te verzorgen. Hij vertelde twee uur lang over de interculturele tentoonstelling, die draait om het oudste diersymbool ter wereld: de slang. De slang laat zich in de tentoonstelling in allerlei gedaanten zien, van een helend en beschermend dier of als een oerwezen tot een vijand die gepacificeerd moet worden. Zowel oude als moderne kunst uit de hele wereld toont dat de slang in vrijwel alle culturen een bijzondere betekenis heeft.De rondleiding van Wouter Welling gaf veel diepte aan de tentoonstelling en dat werd door alle vertalers als bijzonder ervaren. De reacties achteraf waren dan ook zeer positief. Na afloop was er nog ruimte voor een hapje en een drankje in het museumrestaurant. Al met al een zeer geslaagde en ontspannen dag waarin we elkaar in andere omgeving konden ontmoeten. Wij zijn veel dank verschuldigd aan het Afrika Museum, waar we door zowel directeur Irene Hubner als conservator Wouter Welling persoonlijk zijn ontvangen. Maar ook aan de vertalers die allemaal op hun vrije dag naar Berg en Dal kwamen om samen een inspirerende dag te beleven.
De tentoonstelling is nog tot 4 november te bezoeken en is zeer de moeite waard. Ga voor meer informatie naar de website van het Afrika Museum: www.afrikamuseum.nl0 reacties: